ELEKTROMOS HÁLÓZAT

ENERGIA ELLÁTÁS – ELEKTROMOS HÁLÓZAT

ENERGIA ELLÁTÁS – ELEKTROMOS HÁLÓZAT

A ház elektromos energia ellátását a tetőre szerelt napelemek biztosítják.

A kulcsrakész ház teljesen kiépített elektromos rendszerrel kerül átadásra. Ez tartalmazza a napelemes rendszert, az elosztót, a vezetékeket és a szerelvényeket, valamint a fűtőtesteket.

Kizárólag a napelemekből nyert elektromos energia biztosítja a ház működését.

A ház szükség esetén, akkumulátorokkal is működtethető, sziget üzemmódban, de ma még költséghatékonyabb az úgynevezett oda – vissza mérő villanyórával működő rendszert kialakítani. Utóbbi lényege az, hogy a fel nem használt, megtermelt áramot visszatápláljuk a hálózatba és az éves leolvasás után ez jóváírásra kerül. Az általunk tervezett rendszer úgy van méretezve, hogy átlagos felhasználás mellett, az éves villanyszámla 0 Ft.

A zavartalan működés érdekében beépítésre kerül egy szünetmentes akkumulátor, amely például egy áramszünet áthidalására biztosít megoldást.

A ház külső homlokzatát speciális mozgás érzékelőkkel látjuk el, így külső, úgynevezett héj védelmet alakítunk ki, megakadályozva a vandálok és betörők általi esetleges rongálásokat. A házba riasztó rendszer bővítésre kerül füst érzékelőkkel is, amit minden helységben ki fogunk építeni.