Média

Noah House a Szép Házak magazinban

A Noah Házat bemutatta a Szép Házak magazin

A Szép Házak magazin is bemutatta a Noah House prototipusát.

Büszkék vagyunk, hogy az úgynevezett Alfa verzió is példaértékűnek mutatkozott egy méltán híres szakmai magazin megítélése alapján. Ezen az úton haladva a sorozatgyártáshoz készülő Beta ház tervei is a minőséget, újszerűséget és a funkcionalitást ötvözik. A tervek hamarosan elérhetőek lesznek honlapunkon.

Link:

http://www.szephazak.hu/gallery/gallery.php?id=17149&ext=jpg

Újabb cikk a Házak magazinban

Egy újabb megkeresés, egy újabb cikk. Ezúttal a Házak magazin szerkesztősége érdeklődött a Noah Ház megoldásai iránt.

Nagyon örülünk, hogy a Noah Ház bekerült a Házak magazin februári számába. Egyre közelebb kerülünk Noah Ház piaci bevezetéséhez, a sorozatgyártáshoz és ahhoz a pillanathoz, amikor a nagyközönség is megismerheti a Noah Ház előnyeit és magát a terméket, amelyet április elején mutatunk be a Construma szakkiállításon. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen ismernek meg bennünket, elismeréssel értékelve eddigi munkánkat és a célkitűzést, hogy magunk is tehetünk valamit a fenntartható jövőért, a környezetbarát, rezsimentes és önfenntartó Noah Ház koncepció elterjesztésével. Köszönjük a megkeresést.

Zöld konferencián a Noah House

Meghívást kaptunk a HuGBC, azaz a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete szervezésében megrendezett "Better places for people", "A zöld és élhető épített környezetért" konferenciára. A felkérés a Noah House projekt bemutatásán túl azért is volt fontos a számunkra, mert igazolását láttuk annak, hogy vitorlás nyelven szólva "jó takkot", jó irányt vettünk a rezsimentes és önellátó ház filozófiával. Egyre többen nyitottak a Zöld építészet és az új megoldásokat felsorakoztató fenntartható építészet által nyújtott jövőkép elfogadására.

Blaskovich Ákos előadása érzékletesen mutatta be, hogyan tehet egy átlagember nagy lépst környezetünk és természeti erőforrásaink megóvása érdekében. Aki csak teheti válassza a Noah House családi házat és ezzel maga is részesévé válik a környezetvédők egyre tudatosabb mozgalmának.

A Noah Hosue jó példának ítéltetett a konferencia hallgatósága által, .."mely egyszerre nyúl vissza az ősi, jól bevált megoldásokhoz, és mutat utat az élhető jövő felé."

Köszönjük a támogatást !

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT, melyet a Széchenyi 2020. pályázat keretén belül nyertünk el.

A Noah Ház sorozatgyártásához szükséges fejlesztéseket és terveket, valamint a Noah Ház piaci bevezetését a Széchenyi 2020 pályázaton elnyert támogatási összegből biztosítottuk.

A támogatás részletei:

NOAH GLOBAL KFT – NOAH HOUSE Projekt

MEGÚJULÓ ENERGIÁT HASZNOSÍTÓ MOBIL LAKÓHÁZ

A támogatás összege:

40,6 MILLIÓ Forint

GINOP-2.1.5-15-2016-00002-002NG

Földkerülő vitorlás-expedíción született az ötlet.
Szabadon, természetesen, fenntarthatóan – az ingatlanpiacon!

A NOAH House-projekt egy egyedülálló magyar találmány. Az ötlet egy földkerülő, öko-tudatos vitorlás expedíción született. Az ötletgazda Blaskovich Ákos társával, Csák Attilával arra vállalkozott, hogy „Nyolcvan liter alatt a Föld körül” projektje kapcsán felhívja a figyelmet a megújuló és természeti erőforrások fontosságára.

Az expedíció után pár évvel, 2016-ban Blaskovich Ákos és Geszti László együtt valósították meg a teljesen önfenntartó, rezsimentes, talajcsavarokra telepíthető, fa tartó és vázszerkezetű lakóház ötletét. Fém alapanyagként mindösszesen az az acélgerenda van a tartószerkezetben, amely a talajcsavarokat összekötő felfekvő elem. Ez az úgynevezett „I-gerenda”. A többi elem mind újrahasznosítható fa alapanyagból készül.

A magyar ötletgazdák céljai között szerepel, hogy részben válaszokat találjanak a bolygót érő környezeti kihívásokra, a globális klímaváltozás jelentette problémákra. Ezen problémák többek között a Földön lakó népesség ökológiai lábnyomának egyre növekvő mérete, a felmelegedés, a természeti katasztrófák sűrűsödése az elmúlt három évtizedben. Nem csoda tehát, hogy a kifejlesztett lakóépület ellenáll számos környezeti katasztrófának, így a földrengésnek, árvizeknek, szélviharoknak. Az épület stabilitását az egyedi tervezés, a különleges fa vázszerkezet és a talajcsavarok együttesen biztosítják.

A NOAH ház a benne lakók számára magas minőségű életteret nyújt. Az új építésű ház teljesen önfenntartó, közművektől független, rezsimentes megoldást kínál a várhatóan tovább emelkedő energiaárakra, a vízkészletek végességéből fakadó árnövekedésre. A magyar találmány stabilan biztosítja egy négy – öt tagból álló család számára a megfelelő mennyiségű áramot, ivóvizet, fűtést. További előnye, hogy a talajcsavaros alapozásnak köszönhetően bármilyen talajtípusra telepíthető, bármelyik évszakban, adott esetben elbontva, áttelepítve semmilyen ökológiai lábnyomot nem hagy maga után.

Az építkezés

A NOAH ház beköltözésre kész negyven, azaz 40 nap alatt. Nem kell ecsetelnünk, ez a mai magyar ingatlanpiaci környezetben milyen kiszámítható, stresszmentes építkezési folyamatot jelent a ház leendő lakói számára. Amellett, hogy egy teljesen átlátható, véghatáridővel rendelkező, újrahasznosított anyagokat felhasználó építkezési folyamat valósul meg, a transzparencia abban is megnyilvánul a leendő tulajdonos irányába, hogy bármikor megtekintheti az elemek gyártási folyamatát. Így az építkezés folyamatának alappillére a bizalom is.

A NOAH ház mint magyar találmány negyven nap alatt történő felépítése már jelentős piaci lehetőség az újépítésű ingatlanra vágyók számára. Ezen opció választása esetében a költségek nem magasabbak, mint egy hagyományos családi ház felépítése esetében, míg az öko-tudatos, passzív házakkal szemben mintegy 40 százalékos kivitelezési árelőnnyel bír. Hasznos lakóterületét tekintve jelenleg egy 130 m² lakótér + 48 m2 terasz nagyságú épület lesz rendelhető. Év végére ígérik a 100m2 lakótér + 30m2 terasz, illetve 160 m² lakótér+60m2 terasz nagyságú modelleket.